Mit várhatunk el a vállalatirányítási rendszertől?

Egy vállalatirányítási rendszer bevezetése pénzben és erőforrások tekintetében sem olcsó mulatság, de ha kellőképpen gondosan járunk el és megfelelő szakmai partnert választunk, akkor visszahozza az árát. Cikkünkben a vállalatirányítási rendszerrel kapcsolatos alapvető elvárásokat mutatjuk be, ha ezek közül valamelyik „paraméterrel” elégedetlenek vagyunk, érdemes auditálni az ERP-t.

A vállalatirányítási rendszer bevezetetése után ezeket alapból meg kell kapnunk:

  • Stabilitás: A rendszer stabilan működjön, vagyis ne jelenjenek meg olyan hibaüzenetek, amik a programozási, vagy adatbázis kezelési hibákra utalnak.
  • Megbízhatóság: A vállalatirányítási rendszer megfeleljen a törvényi elvárásoknak, számszakilag és tartalmilag helyes eredményeket produkáljon.
  • Gyorsaság: A felhasználóknak ne keljen perceket várnia, „homokórát nézni”, miközben a vállalatirányítási rendszerrel dolgoznak.
  • Használhatóság: A felhasználók munkájához szükséges és elégséges információkat és adatokat biztosítsa az ERP-rendszer ott és akkor, amikor az információ a munka minőségi elvégzéséhez szükséges.

Amennyiben egy ügyviteli rendszer már a bemutató, vagy a bevezetés folyamán nem felel meg ezeknek az elvárásoknak – érthetetlen hibaüzenetek jelennek meg, lassú, nem pontos, kényelmetlen a kezelése, hiányoznak a munkához szükséges információk – érdemes komolyan elgondolkodni a rendszer használhatóságáról, mert ezek a tulajdonságok legtöbb esetben csak fejlesztésekkel változtathatóak meg, amik költségét a fejlesztő cég igyekszik a felhasználóra hárítani.

Ezért érdemes olyan szerződést kötni, amiben kikötésre kerül, hogy teljesítést a cég csak 1 hónap, hibamentes működés után fogadja el. Ha Ön úgy érzi, hogy nem azt kapta, amire számított, lépjen velük kapcsolatba. Audit szolgáltatásunk keretében jelentős időmegtakarítást és működési biztonságot tudunk elérni egy már telepített Microsoft Dynamics NAV rendszeren.